CEEPUS

Egyetemünkön a CEEPUS (Közép-Európai Felsőoktatási Csereprogram) keretében kizárólag a Bölcsészettudományi Kar ápol szakmai kapcsolatot külföldi egyetemekkel. A Néderlandisztika Tanszék a Language and Literature in a Central European context (koordináló intézmény: Bécsi Egyetem) hálózat tagja, melynek tanszéki hálózati koordinátora Dr. Balogh Tamás (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).
 
Szintén a CEEPUS hálózat tagja a Szabadbölcsészet Tanszék (Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézet) kutatási egysége Dr. Vassányi Miklós tanszéki hálózati koordinátor vezetésével (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; 30/831-9382). A Szabadbölcsészet Tanszék az alábbi CEEPUS hálózatok tagja: Study of Religions (koordináló intézmény: Szegedi Tudományegyetem); Inter-American Studies (koordináló intézmény: Grazi Egyetem).
 
A Study of Religions hálózatnak olyan Közép-európai egyetemek a tagjai, mint a Bécsi Egyetem, a Masaryk Egyetem (Brno), a Jagelló Egyetem (Krakkó), a Comenius Egyetem (Bratislava), vagy a Szegedi Tudományegyetem. Az Inter-American Studies hálózatnak többek között a Grazi Egyetem, a Zágrábi Egyetem, a Belgrádi Egyetem és a Ljubljanai Egyetem tagjai.
 
A CEEPUS hálózat lehetőséget kínál az oktatóknak, hogy a résztvevő egyetemeken egy hétig vendégoktatóként tevékenykedjenek, illetve hogy saját egyetemükön külföldi oktatókat fogadjanak. A program keretein belül a BA-s és MA-s hallgatók akár egész féléveket is külföldön tölthetnek, de rövid, egy hónapos tanulmányi útra és nyári egyetemen való egy-két hetes részvételre is lehetőségük van. A jelentkezési határidő szeptember közepe és október vége; az online regisztráció a CEEPUS program honlapján történik, ahol a jelentkezési lap is elérhető: https://www.ceepus.info.
 
További információ a fent említett koordinátoroktól kérhető.